Tränare

Billy Sulima

Huvudtränare i Uppsala Skidskoklubb. Billy har lång erfarenhet både som åkare och tränare. Han har bland annat arbetat som tränare i Krakow, Polen samt i Bergen och i Oslo i Norge. Billy innehar SKF:s högsta utbildning steg 4B. Han har även turnerat med de professionella isshowerna Holiday on Ice och Hollywood on Ice.

Billy talar engelska, polska och ryska.

Han kommer arbeta på lägret under period 1 & 2.

Tanja Isayeva

Huvudtränare i Skridkoklubben Gevleskäret . Tanja kommer från Ukraina och har en professionell tränar utbildning inom konståkning via statligt idrottsuniversitet i Kiev. Hon var ukrainsk mästarinna mellan åren 1974-78 och har jobbat i Olimpisk reserv skola som tränare. Hon har arbetat som huvudtränare i Sundsvalls KK, Timrå KK och IFK Helsingborgs.

Tanja talar svenska, engelska och ryska.

Hon kommer arbeta på lägret under period 1 & 2 .

Erica Ring

Huvudtränare i Nyköpings Sportklubb. Erica har tränarutbildning steg 3B. Hon har studerat vid The Swedish School of Sport and Health Sciences (GIH) och har genom skolan, Riksidrottsförbundet samt Svenska Konståkningsförbundet tagit del av och utbildats inom Tränarprogrammets Elittränarutbildning. Hon har själv bakgrund som tävlingsåkare singel men har även deltagit i ett flertal andra aktiviteter som ridning, dans & cheerleading.

Erica talar svenska och engelska.

Hon kommer arbeta på lägret under period 1 & 2.

Moa Mariedahl

Moa har själv tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan hon var sju år. Redan vid 14 års ålder började hon arbeta som tränare, och hon trivdes bättre med det än med att tävla. Moa har också åkt konståkning i en showgrupp. Hon har instruktörsutbildning steg 2B.

Moa talar svenska och engelska.

Hon kommer arbeta under period 1 och träna även synkrogruppen.

Sandra Olsson

Utbildad tränare och domare, med många års erfarenhet. Sandra har tränarutbildning steg 1B. Tränat och tävlat för Uppsala skridskoklubb i elitserien och på SM. Hon är utbildad Idrottslärare och läser på deltid Masterprogrammet i Idrottsvetenskap vid GIH.

Sandra talar svenska och engelska.

Hon kommer arbeta på lägret under period 1.

Toril Jacobsen

Huvudtränare i Lillehammer Kunstløpklubb , Norge

Hon kommer arbeta på lägret under period 2.

Pernille Simensen

Pernille Simensen är 22 år gammal och kommer från Sarpsborg som ligger i Norge. Pernille har tävlat i Norska mästerskapen som ungdom och tagit både guld och silver 2011 och 2012. Pernille har bott i Sverige 1 år och då tränade hon för Susanne Olsson från Mörrums KK. Under sitt år i Sverige deltog Pernille i den svenska elitserien.

Pernille talar svenska, norska och engelska.

Han kommer arbeta på lägret under period 2.

Alina Wall, danslärare

Alina, som har dansat runt i Uppsala så länge hon kan minnas, började som elev med strikt träning i främst balett och jazz. Hon undervisar i grupper från 3 år och uppåt i bl. a. musikal, barndans, dansmix, balett, jazz (inkl. show, contemporary, lyrisk, commercial). Alina har tränat under lärare från Kungliga Baletten och internationella kompanier samt vidareutvecklat sig vid Broadway Dance Center, NYC. Hon är förövrigt aktiv i ALTEA Dansensemble.

Hon kommer arbeta som danslärare under både period 1 & 2.

Sophie Blomkvist - koreografi

Sophie har jobbat som tränare och koreograf för Uppsala SK under flera säsonger och frilansar nu som professionell isdansare och koreograf internationellt och ger även grupp-workshops i kreativ rörelse på is. Sophie har efrarenhet av att koreografera program för både singelåkare, par och ensemble på alla olika nivåer för tävling, show och uppvisning både i Sverige och utomlands. Sophie har akademisk utbildning i dans och pedagogik, huvudsakligen inriktat på kreativt skapande i tillägg till tränarutbildning inom konståkning. Hon kommer att finnas tillgänglig under lägret för koreografi av nya program, finslip av redan färdiga program, individuella lektioner i utveckling av rörelsekvalitet, samt för musikredigering.