Tränare

Billy Sulima

Huvudtränare i Uppsala Skidskoklubb. Billy har lång erfarenhet både som åkare och tränare. Han har bland annat arbetat som tränare i Krakow, Polen samt i Bergen och i Oslo i Norge. Billy innehar SKF:s högsta utbildning steg 4B. Han har även turnerat med de professionella isshowerna Holiday on Ice och Hollywood on Ice.

Billy talar engelska, polska och ryska.

Han kommer arbeta på lägret under period 1 & 2.

Tanja Isayeva

Huvudtränare i Skridkoklubben Gevleskäret . Tanja kommer från Ukraina och har en professionell tränar utbildning inom konståkning via statligt idrottsuniversitet i Kiev. Hon var ukrainsk mästarinna mellan åren 1974-78 och har jobbat i Olimpisk reserv skola som tränare. Hon har arbetat som huvudtränare i Sundsvalls KK, Timrå KK och IFK Helsingborgs.

Tanja talar svenska, engelska och ryska.

Hon kommer arbeta på lägret under period 1 & 2 .

Erica Ring

Huvudtränare i Nyköpings Sportklubb. Erica har tränarutbildning steg 3B. Hon har studerat vid The Swedish School of Sport and Health Sciences (GIH) och har genom skolan, Riksidrottsförbundet samt Svenska Konståkningsförbundet tagit del av och utbildats inom Tränarprogrammets Elittränarutbildning. Hon har själv bakgrund som tävlingsåkare singel men har även deltagit i ett flertal andra aktiviteter som ridning, dans & cheerleading.

Erica talar svenska och engelska.

Hon kommer arbeta på lägret under period 1 & 2.

Moa Mariedahl

Moa har själv tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan hon var sju år. Redan vid 14 års ålder började hon arbeta som tränare, och hon trivdes bättre med det än med att tävla. Moa har också åkt konståkning i en showgrupp. Hon har instruktörsutbildning steg 2B.

Moa talar svenska och engelska.

Alexander Backlund

Alexander Backlund har tidigare tävlat för Gävle KK och han började med konståkning när han var 11 år. Alexander har vunnit USM i paråkning 2010 och 2011 samt JSM i paråkning 2012, 2013 och 2014. Han har arbetat som tränare sedan 2012 och började i Uppsala Skridskoklubb våren 2017 då han flyttade till Uppsala för att studera.

Han har instruktörsutbildning steg 2B och är licensierad teknisk specialist. Han kommer att arbeta på lägret under period 1.

Toril Jacobsen

Huvudtränare i Lillehammer Kunstløpklubb , Norge

Hon kommer arbeta på lägret under period 2 (beror på Corona situationen).

Pernille Simensen

Pernille Simensen är 22 år gammal och kommer från Sarpsborg som ligger i Norge. Pernille har tävlat i Norska mästerskapen som ungdom och tagit både guld och silver 2011 och 2012. Pernille har bott i Sverige 1 år och då tränade hon för Susanne Olsson från Mörrums KK. Under sitt år i Sverige deltog Pernille i den svenska elitserien.

Pernille talar svenska, norska och engelska.

Han kommer arbeta på lägret under period 2 (beror på Corona situationen).

Alexandra Holmberg, danslärare

Alexandra är född och uppvuxen i Uppsala. Hon började dansa vid 6 års ålder och efter gymnasiet tog hon sin kandidatexamen i modern dans i London efter tre års studier på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance sommaren 2018. Hon fördjupade sig även under en 5 månaders dansutbildning i Israel hos Kibbutz Contemporary Dance Company hösten 2019. Alexandra har undervisat i olika moderna tekniker på Balettakademien i Stockholm och är nu både verksam frilansdansare runt om i Europa och lärare på Uppsala Dansakademi i modernt, jazz, komposition och improvisation. Utöver sin utbildning och undervisning har hon deltagit i många olika workshops och klasser som getts av omtalade dansare och koreografer verksamma världen över.

Hon kommer arbeta som danslärare under både period 1 & 2.